perjantai 2. huhtikuuta 2010

Norjantähteä ja tumppuja/Norwegian stars and mittens

Ihan kun olisi heräänyt talviunilta kun valo on palannut!

Pitkän blogihiljaisuuden jälkeen tässä norjantähti-innostuksen tuotoksena miehen villapaita, jonka kuviot on kuukusvärjättyä lankaa. Langan värin kaunis epätasaisuus näkyy hyvin.

Lankana on Ylläksen Villan tummanharmaa 3-säikeinen suomenlampaan villa. Koska kuukuslankaa oli vähänlaisesti kuviossa  lisänä (erityisesti pilkut) on tummaa luonnonruskeaa
lankaa.

After a long while I´m back to my blogging. Its´s like I would have hibernated all winter!
This man's sweater is knitted from natural dark gray wool and the yarns dyed with dyeball (Pisolithus arhizus).
I think the unevenness of the color adds nice texture to the pattern.

Aiemmin neulomani, myös Ylläksen Villan langasta tehty kirjoneule on yhä liittämättä. Sen kuvioaihe taas on enemmänkin itäistä perua. Vihreä on lupiinia ja vihreänharmaa leveimmän raidan pohjana nokkosta.

This one knitted earlier still waits to be sewn together. The pattern in this one is inspised more by the eastern traditional patterns.
The green is from lupins and the greenish gray is from nettle.

Kylmän talven suojaksi olen neulonut myös kaksinkertaisia tumppuja, joista sisälapanen on sileää yksiväristä neuletta ja päällipuoli kasvivärjättyä nurjien ja oikeiden kerrosten muodostamaa raitaa. Tee ensin sisälapanen ja poimi ranteesta päällilapasen silmukat.
Olen tehnyt niitä sekä 7 veljeksestä että suomenlampaan villasta. Seiskaveikat voi heittää pesukoneeseen, mutta lammastumput huopuvat käyttäjän mukaan käytössä ihanasti (pitäisi tehdä yhdet ja huovuttaa niitä vähän valmiiksi). Kuvan tumppujen väri on lupiinia.

Because it´s been a harsh winter i have knitted numerous mittens. These are made double, so that they have a inner mitten and the coloured top mitten ribbed with plain and purl rows.
This ones are from lambwool, color from lupins.

4 kommenttia:

  1. Voi miten kauniita, harmonisia puseroita!

    VastaaPoista
  2. Kiitos,
    ihaninta niissä on lanka, joka on Ylläksen Kurtakon kylästä. Kävin siellä talvella ja lampaat katseli hangesta uteliaina. Niillä on kyllä lämmin sisätila johon voi halutessaan mennä. Ihmekös että niistä tulee niin lämmintä neuletta!

    VastaaPoista
  3. beautyful colours and nice sweaters! I love your dyeings.
    nice greetings, regine

    VastaaPoista
  4. Thank you karlaA for your nice comments. I visited your blog, and even did understand some of it! loved the purplish blue yarns dyed with some mushroom the name of which I did not recognize!

    VastaaPoista